Благодарствена реч на Лупита Нионг‘о за наградата за най-добра поддържаща роля „Оскар“ 2014

by admin on 01.12.2021

Благодарствена реч на Лупита Нионг‘о за наградата за най-добра поддържаща роля „Оскар“ 2014
Линк към речта: https://www.youtube.com/watch?v=73fz_uK-vhs

Благодаря на Академията за това невероятно признание. Нито за миг не ми убягва, че да имам толкова много радост в живота ми е благодарение на толкова много болка в нечии други.
И затова искам да поздравя духа на Патси за нейното ръководство. А на Соломон. Благодаря, че разказахте нейната и Вашата собствена история.
Стив Маккуин, ти зареждаш всичко, което правиш, с дъх на собствения си дух. Благодаря ти много, че ме постави в това положение, това беше радостта на живота ми. Сигурна съм, че мъртвите стоят около вас и гледат и са благодарни, както и аз.
Чуетел, благодаря ти за безстрашието и колко дълбоко вникна в Соломон, разказвайки неговата история. Майкъл Фасбендър, много ти благодаря. Ти беше моята скала. Алфре и Сара, беше тръпка да работя с вас. Джо Уокър, невидимият изпълнител в редакционната, благодаря. Шон Бобит, Калаадеви, Адруита, Пати Норис, благодаря, благодаря, благодаря — не бих могла да бъда тук без вашата работа.
Искам да благодаря на моето семейство, за вашето обучение и на училището по драма в Йейл, за вашето обучение също.
Приятели мои Уилсън, това е за вас. Брат ми Джуниър, който седи до мен, благодаря ти много, ти си най-добрият ми приятел, а след това и другият ми най-добър приятел – избраното от мен семейство.
Когато гледам надолу към тази златна статуя, нека тя напомня на мен и на всяко малко дете, че независимо от къде си, мечтите ти са валидни.
Благодаря Ви.

© Превод: Гергана Владимирова, студент от специалност „Европеистика“, Софийски университет, предмет „Презентационни и комуникационни умения, преподавател проф. дн Иванка Мавродиева.
© Онлайн справочник по реторика
Позоваването на преводача и на Онлайн справочника по реторика е задължително.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: