Превод на мотивационна реч, произнесена от капитана на Аржентина- Лионел Меси преди финала на „Копа Америка“ през 2021 година

by admin on 02.01.2023

Превод на мотивационна реч, произнесена от капитана на Аржентина- Лионел Меси преди финала на „Копа Америка“ през 2021 година

Ние вече много добре знаем кои сме ние, кои са Бразилия. Няма да казвам нищо повече по този въпрос. Момчета, искам да благодаря на всички вас за всичко през последните 45 дни.
Аз го казах още на моя рожден ден, че това е една невероятна група, една красива група.
Бяха 45 дни изпълнени с тежък труд, в които не се оплаквахме нито от пътуванията, нито от храната, нито от хотелите, нито от игрищата, от нищо.
45 дни без да виждаме семействата си.
45 дни!
Ел Дибу (Емилиано Мартинез) стана баща и дори не успя да види новородения си син! Защо? Заради точно този момент, момчета!
Ние имаме цел и сме на една стъпка от това да я изпълним. И най-хубавото нещо е това, че всичко е в нашите ръце.
Затова ние ще излезем там и ще вдигнем трофея. И ще го занесем в Аржентина, за да му се насладим с нашите семейства, приятелите и със всеки, който подкрепя Аржентина.
Накрая искам да завърша с това: Съвпадения не съществуват. Този турнир трябваше да бъде игран в Аржентина и знаете ли защо? Защото Бог го донесе тук и ние ще победим точно тук, на Маракана, заради всички нас.
Сега нека да излезем на терена с увереност, с хладен разум и нека да спечелим този Трофей!
Хайде момчета!!!
След тази реч Анхел ди Мария отбелязва единственото попадение на финала срещу Бразилия и Аржентина печели трофея, който е най-големият за Меси на национално ниво.

https://www-eurosport-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.eurosport.com/football/copa-america/2021/lionel-messis-speech-ahead-of-argentina-s-copa-america-glory-revealed-god-brought-it-here-so-we-win-_sto9211985/story-amp.shtml?amp_gsa=1&amp_js_v=a9&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#amp_tf=%D0%9E%D1%82%20%251%24s&aoh=16711087550255&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.eurosport.com%2Ffootball%2Fcopa-america%2F2021%2Flionel-messis-speech-ahead-of-argentina-s-copa-america-glory-revealed-god-brought-it-here-so-we-win-_sto9211985%2Fstory.shtml

© Венцислав Борисов, студент от специалност „Европеистика“, Философски факултет, Софийски университет. Преводът е част от дейностите в часовете и в курса „Презентационни и комуникационни умения“ с преподавател проф. дн Иванка Мавродиева
© Онлайн справочник по реторика
Цитирането и позоваването на преводача и на Онлайн справочника по реторика е задължително.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: