Реч на Селена Гомес за наградата Жена на годината на Billboard’s Women in Music 2017

by admin on 01.12.2021

Реч на Селена Гомес за наградата Жена на годината на Billboard’s Women in Music 2017

Линк към речта: https://www.youtube.com/watch?v=bMrRN99DYKU&t=34s
Оригинална реч – Selena Gomez Accepts Woman of the Year Award at Billboard’s Women in Music 2017:

Благодаря ви, хора, много. Честно казано мисля, че Франция трябва да получи тази награда, защото тя спаси живота ми. Съжалявам. [Започва да плаче]
Добре, добре, окей.
Чувствам се невероятна късметлийка, защото бях много объркана. Чувствам се сякаш, ако говоря твърде много, може би не съм направила достатъчно. И честно казано, не бих могла да бъда по-благодарна за позицията, която ми е дадена в кариерата ми от седемгодишна до 14 ми година досега. Искам хората да знаят, че уважавам позицията, в която вярвам толкова дълбоко. Защото знаех, че искам да бъда част от нещо страхотно и искам хората да се чувстват страхотно, защото обичам хората.
Но по-конкретно тази година бих искала да благодаря на моя невероятен екип и на семейството ми, защото те останаха с мен през някои наистина трудни времена. И имах възможността да направя много тази година, въпреки че имах някои други неща за вършене. Но чувствам, че аз чрез моята музика наистина успявам да илюстрирам нещата, които искам. И това ми се напомня от екипа от хора, които вярват в мен, дори когато аз самата не го правя. И затова съм голяма късметлийка. Но не се чувствам просто по-горда… Никога не съм се чувствала толкова горда да бъда жена в тази индустрия, колкото се чувствам днес. И това е така, защото всъщност се чувствам добре в кожата си на жена и съм благодарна на всяка една жена, която ме е окуражавала. Но е особено важно, че гласовете, които се чуват за първи път, са толкова страхотни. И съм толкова благодарна за всички по-възрастни жени, които издигнаха всички нас. Защото не бих могла да бъда тук без всяка една от вас. Така че благодаря за всички вас, които вдъхновихте толкова много момичета, които не се чувстват така, сякаш имат глас.
Аз съм много голяма късметлийка.
Обичам ви, хора.
И благодаря на Billboard!
Благодаря на моя екип и на моята четиригодишна сестра Грейси. Обичам те.
И благодаря на тези красиви жени.
Не знам как някога ще ви се отплатя, но може би следващата година ще направя епичен албум за вас и всички останали.
Благодаря ви.

© Превод: Таня Джалалиева, студент от специалност „Европеистика“, Софийски университет, предмет „Презентационни и комуникационни умения, преподавател проф. дн Иванка Мавродиева.
© Онлайн справочник по реторика
Позоваването на преводача и на Онлайн справочника по реторика е задължително.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: