Реч по повод откриването на нов магазин

by admin on 16.03.2019

Уважаеми колеги!
Скъпи гости,

Когато завърших международни икономически отношения през 80-те, станах търговско аташе на България в Рио де Жанейро. Там, в един търговски център, попаднах на огромен супермаркет с цели 48 работещи каси! По онова време подобно нещо не можеше да се види никъде в България. Този богат асортимент от стоки, предлаган в супермаркета, оставяше задоволство у клиента. Наблюдавах как хората си тръгваха усмихнати, открили всичко, от което имат нужда те и семействата им.
Съвсем естествено си помислих, че този модел трябва да бъде въведен и в България. Именно това се превърна в моя цел и мечта. А да мечтаеш е наистина най-хубавото нещо на света. Можеш да стигнеш толкова далеч, че да задминеш желанията си в пъти повече. Веднага щом се върнах у дома през 1991 година, ипотекирах апартамента си и с моя скромен екип от служители се захванахме за работа.
Създадохме първия магазин „Фантастико“ на улица „Оборище“ 72. Той беше само 114 квадратни метра, но ми изглеждаше изключително голям. Скоро започнах да усещам, че с „баничарката“ и тъмносиния пикап, които имах тогава, все по-често пътувам до заводите, за да зареждам магазина. Изглежда този модел се харесваше на българина и успявахме да променим навика му на пазаруване. Вече можеше внимателно да разгледа стоката сам и да прецени дали иска да купи точно нея.
Оттогава 42 пъти показахме, че не сме спирали да мечтаем и да усъвършенстваме предлаганото на клиентите ни. Всеки следващ магазин „Фантастико“ е по-добър от предишните по отношение на своите екологичност, иновативност и визия. Щастливи сме, че днес на бул. „Черни връх“ откриваме 43-тия ни обект, върху площ от 4 090 квадрата, или точно 36 пъти по-голям от първия ни магазин!
Нашият нов проект е не просто супермаркет, а мини търговски център. За нас той е още една възможност да покажем, че сме загрижени за по-голямото удобство на клиента. В сградата ще бъдат разположени офиси на досегашните ни партньори I&G Brokers за сключване на застраховки, Easypay за плащане на битови сметки, Краун чейндж за обмяна на валута, както и банково кредитиране Momento. Планираме да има още шоурум на устройствата за нагряване на тютюн IQOS и магазин „Зоозинче“ за храна и аксесоари за домашни любимци.
Всичко това се намира в една от двете обществени зони, на които е разделен търговският център. През идното лято ще бъдат открити аптека, оптика, обект за химическо чистене, супермаркет за битова техника и магазин за спортни добавки. Паркингът ни разполага с общо над 300 места, за да сме сигурни, че можем да посрещнем всеки клиент, дошъл със собствения си автомобил.
Ето така продължаваме да следваме мечтата си нашите клиенти да си тръгват от „Фантастико“ усмихнати, открили всичко, от което имат нужда те и семействата им. Точно както в Рио.
Благодаря ви!

© Речта е написана от Габриела Беличовска, студент по връзки с обществеността, ФЖВК, СУ „Св. Климент Охридски“ и е подготвена за Валери Николов по повод откриването на нов магазин „Фантастико“ на 7 март 2019 година. Произнесена по време на часовете по „Публична реч“ при проф. Мавродиева
Цитирането на автора на речта и на Онлайн справочника по реторика е задължително.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: