Реч по случай сватбения ден на братовчедка ми (поздравителна реч)

by admin on 29.11.2022

Реч по случай сватбения ден на братовчедка ми (поздравителна реч)

Дами и господа!
Може ли да помоля за вашето внимание.
Искам да обърнем вниманието си към най-важният човек в този ден, а именно булката. Искам да кажа толкова много неща, но тя ми каза, че ще ми вземе микрофона, ако много се увлека. Така че ще се опитам да съм кратка.
Каквото и да кажа за нея ще е малко. Ще започна от там, че тази млада дама, която стои до мен е стояла така през целия ми живот. Винаги ми е била опора и най-стабилният гръб. Тя е сестрата, която винаги съм искала. Чудите се защо, е аз ще ви разкажа.
Михаела е, човекът с главно Ч. Тя е най- милият, честен, позитивен и добър човек, който някога съм срещала. Благодарна съм на живота, че тя е част от моето семейство. Знаем, че човек не си избира семейството и добре, че е така, защото сега когато я гледам да стои до мен толкова красива и усмихната, си давам сметка, че дори и да можех да избирам, пак нея бих избрала. Приятелите идват и си отиват, но семейството е за цял живот.
Толкова сме си близки, че едната довършва изречението на другата. Може да прозвучи странно и необичайно на някои от вас, но се виждаме толкова често, че човек би се учудил какво толкова имат да си кажат тези двете. Повярвайте ми има много какво да си кажем, защото тя предрасполага човекът, с който е, да се чувства добре в компанията и. Тя винаги е готова да те чуе и да сподели с теб и радостите, и тревогите ти. Дава искрени и точни съвети, никога не ти спестява истината, но умее да ти я поднесе по начин, по който ще я разбереш, без те обиди. Винаги е на среща за любимите си хора и никога не ги пренебрегва. Срешала се е с мен в момемти, когато е минавала през толкова тежки сетуации и ако човек не я познава, ще види на среща си едно много щастливо момиче. Тя има способността да се изключва от проблемите и когато е с някой, тя наистина е там и е част от вашата среща. Не е прост мним слушател, който е вглабен в собствените си проблеми.
Искам за кратко да се обърна и към младоженеца, като му кажа няколко думи. Още когато се запознах с теб, разбрах, че ти си мъжът за нея, не знам как го разбрах, но вътрешно знаех, че ще е така. Видях в очите ти как гори пламъка на любота, щом я погледнеш. Знам го, защото през тези години, преди да дойде днешният ден, аз много внимателно те наблюдавах, защото искам за нея най- доброто. Е, ти издържа теста и ти благодаря за това, защото още в началото знаех, че има нещо специално в теб. Ти за нея си домът, смисълът, мечтата и любовта. Моля те, винаги я гледай с тези изпълнени с любов очи.
Сега искам да кажа няколко думи за свещен съюз между тази млада двойка, който засвидетелства тяхната любов.
Мили мои, винаги много се обичайте и бъдете опора един за друг. Обещанията, които си додохте днес, не са просто думи изречени в пространството, това са реални отговорности, които поемате един за друг. Не винаги ще бъде лесно по пътя ви, но знайте, че щом сте двама ще успеете. Има обещание, че ако единият тръгне да пада, има кой да е там, за да го хване. Двамата заедно сте по-силни. Живейте живота така, както искате и бъдете готови да напишете своята приказка заедно. Поставяте началото днес, така че ви пожелавам да имате много време и моменти, с които да я запълните.

© Камелия Жирова студент в УНСС, специалност „Медии и журналистика“, учебна дисциплина „Реторика“, преподавател проф. дн Иванка Мавродиева
© Онлайн справочник по реторика
Цитирането и позоваването на автора и на Онлайн справочника по реторика е задължително.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: