Реч, произнесена на ПР събитие във връзка с дейности на клуб

by admin on 03.03.2020

Реч, произнесена на ПР събитие във връзка с дейности на клуб

Скъпи гости,

За нас е истинско удоволствие, че за пета поредна година, заедно ще отпразнуваме успехите на Лео клуб „Пловдив“.
Искрено се вълнуваме от факта, че освен броят на проектите, по които работим, с всяка следваща година, се увеличава и този на ентусиастите, които приемат членството си в организацията за своя лична кауза.
Поглеждайки назад във времето, си спомняме колко нереалистично изглеждаше всичко в началото. Двама-трима тийнейджъри с интересни идеи, но без никакъв опит. Страх от непознатото, от неизвестното. Но бързо се научихме, че с желание, труд и постоянство, можем да постигнем много.
Лайънс клубовете в града ни подадоха ръка и до ден днешен продължават да ни подкрепят. Те са нашата връзка с институциите, нашите съветници, хората, които най-много вярват в нас.
Спечелихме доверието и уважението и на Младежки център „Пловдив“, което спомогна за реализирането на още много значими проекти, благодарение на съвместната ни работа.
Едва ли вечерта ще ни стигне, за да изброим всички събития, които сме организирали, резултатите от тях и дейностите, в които сме взели дейно участие. Но ако трябва да обобщим последните години съвсем накратко, то равносметката би била следната:
Десетки малчугани от домове за деца, лишени от родителски грижи, ни наградиха с усмивките си, за това, че ние им подарихме време, емоции и внимание.
Родителите на Дани отвориха дома си за нас, благодарни, че преподавахме английски език на 30-годишния им син, страдащ от церебрална парализа, и така разнообразявахме дните му, сбъдвайки една негова мечта.
Кученца от приют край града размахваха опашки, щастливи от възможността да си поиграят с нас.
Помогнахме на Илиан да събере необходимата сума за спешна бъбречна трансплантация, като организирахме благотворителен базар и концерт.
Събрахме момчета от целия град да участват в благотворителен футболен турнир в помощ на наш връстник, лекуван от левкимия.
Играхме и рисувахме с деца със синдром на Даун.
Събирахме хартия, рециклирахме я и участвахме в засаждането на дръвчета като част от кампанията „Спаси дърво“.
Бяхме част от Световния форум на Лайънс клубовете, когато България беше домакин. Със сигурност едно от най-вълнуващите ни преживявания изобщо. Тогава НДК се превърна в наш дом за няколко дни и за пореден път осъзнахме колко сме силни когато работим в екип. Цяла сутрин приготвяхме подаръците за гостите, после посрещахме пристигащите, насочвахме ги, отговаряхме на стотици въпроси. До обяд вече трябваше и да сме подготвили всички зали за конференции. След това да се включим в обученията. После, сякаш с магия, за отрицателно време, се наложи да свалим лилавите елеци, благодарение на които ни разпознаваха, и да облечем български народни носии, с които да дефилираме пред всички гости. Час по-късно, вече бяхме с официални рокли и костюми, готови за гала вечерята. Тогава мотото ни: „Ние служим.“ отново доби смисъл. Защото след края на събитието всички станаха на крака и ни ръкопляскаха за неуморния доброволен труд. Защото се почувствахме оценени и защото щастието и благодарността в очите на хората са нашата най-голяма награда.
Това е малка част от дейността ни, но не това е от значение. Важното е, че Лео клуб „Пловдив“ е доказателство за това, че всеки може да бъде полезен за обществото, стига да поиска.
Благодарим ви, че сме заедно в това приключение вече пет години!

Речта е произнесена от Дарина Найденова, студент от специалност „Връзки с обществеността», втори курс по време на часовете по „Публична реч“, водени от професор дн Иванка Мавродиева през 2020 година.
© Дарина Найденова
© Онлайн справочник по реторика
Позоваването на автора на текста и на Онлайн справочника по реторика е задължително.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: