Благодарствена реч – Танцьор и хореограф получава награда за най-добър спектакъл

by admin on 06.01.2021

Благодарствена реч – Танцьор и хореограф получава награда за най-добър спектакъл
Аудитория – зрители и колеги хореографи и танцьори, творчески лица
Ситуация – връчване на награди
Цели: да се представи и благодари на зрители и колеги.

Дами и господа,
Уважаеми гости,
За мен е изключителна чест да приема тази награда!
Всеки, който ме познава, знае каква огромна част от живота ми са танците. Те са моят живот. Любовта ми към музиката ме отведе към това изкуство.
Танцувам откакто бях на 6 години. И от тогава знам, че именно това осмисля дните ми. Танците за мен са висша форма на себеизразяване. Разказ на история без думи. Единствено движенията на артиста говорят. Когато танцувам съм напълно себе се. Усещам ритъма на музиката във вените си. Именно тя ме движи. А чрез нея, показвам и ритъма на сърцето си. Всички емоции и чувства, които изпитвам.
През годините като танцьор съм преминавала през стотици препятствия. Падала съм. Наранявала съм се жестоко. Но винаги съм се изправяла и съм продължавала да вървя напред. Именно това ме направи не само боец, но и още по-добър танцьор. А всеки, който се занимава с изкуство, знае, че за да успееш в тази сфера, е задължително да си боец. Единствено любов и талант не стигат.
Благодарна съм за всяка трудност, през която съм преминала. Защото знам, че благодарение на това съм тук днес. А най-голямата ми награда е да виждам любовта и отдадеността в очите и движенията на моите танцьори. Да виждам, че се развиват и че с всеки следващ път стават все по-добри. Че горят за танца и чрез танца.
Благодаря ви отново за признанието! Мечтайте! Творете! Преоткривайте се!
© Мария Стоянова, МП „Публична реч“, НАТФИЗ
© Онлайн справочник по реторика
Цитирането на автора и на Онлайн справочника по реторика е задължително

Leave a Comment

Previous post:

Next post: