Изказване: Абстрактно говорене в административен стил

by admin on 18.01.2021

Изказване: Абстрактно говорене в административен стил

Оратор: Директор на продуцентски форум
Ситуация: Международен форум на кино продуцентите в София
Аудитория: колеги продуценти и професионалисти от цял свят в областта на киното и аудиовизуалното изкуство
Повод: Откриване на ежегодното издание на сцена и пред публика
Цел: Откриваща реч и цел приветстване

Уважаеми колеги продуценти, уважаеми кинодейци,
Като Директор на международния форум „ProducersOfTheFuture“ и от името на целия екип ви приветствам с голямо „Добре дошли“.
Позволете ми за начало да изкажа огромната си радост от осъществяването на международния форум „ProducersOfTheFuture“.
За петнадесета поредна година за нас е огромна чест да ви посрещнем на територията на България, макар и в тази нетипична ситуация. Събирането ни днес в тази зала, на този международен форум е от изключителна важност за продуцентите в България, Европа и по целия свят.
Една немалка част от вас днес са в столицата София, където всяка година на живо се провежда изданието на „ProducersOfTheFuture“. Горди сме, че въпреки трудностите, успяхме да постигнем относителна нормалност чрез ограничените ни, но все пак случващи се събития на живо. На продуценти от целия свят се предоставя възможността да обменят опит, идеи и визия за развитие в този така ключов момент за бъдещето на седмото изкуство.
Тук е времето да отбележа, че за провеждането на форума тази година са предприети всички необходими мерки за безопасност, съобразени с насоките на Световна здравна организация.
Осъзнавайки, че пандемията COVID-19 се превърна в една от най-големите заплахи днес, поставяйки сериозни предизвикателства пред оцеляването на нашия бранш, ние вярваме, че в този момент е по-важно от всякога да обединим усилия, знания и креативност, независимо от националност и област, в която развиваме аудио-визуалните си проекти, за да гарантираме бъдещето на седмото изкуство.
Постигането на диалог на международните майстори в сферата на екранните изкуства е целта на тазгодишното ни издание. Това е процес. Не, това е път, който ние ще извървим в продължение на десет дни заедно.
Ние от „ProducersOfTheFuture“ желаем, чрез организираните онлайн и на живо дебати и събития, да се превърнем в трибуната, от която ще бъдат положени основите за устойчивото бъдещо развитие на екранните изкуства.
Сега моля за вашите аплодисменти за Вас! Кино дейците на постепидемичния 21 век. Героите на съвременната киноиндустрия.
Аплодисменти!
© Ани Мангърова, студент магистър в НАТФИЗ
© Онлайн справочник по реторика
Цитирането и позоваването на автора и на Онлайн справочника по реторика е задължително

Leave a Comment

Previous post:

Next post: