Официална реч, абстрактно говорене с клишета и шаблони

by admin on 07.01.2021

Официална реч, абстрактно говорене с клишета и шаблони
Представител на държавна институция
Министър на образованието
Учебната година се удължава
Аудитория: учители, родители

Здравейте, будители! Знам, че с нетърпение чакахте включването ми и аз съм тук, за да дам светлина върху ситуацията. Пандемията, пред която сме изправени, ни принуждава да взимаме крайни мерки, за които самите ние все още не сме готови.
Обучението на младите е нашата мисия, защото те са бъдещето на нашата нация и народ. Аз заставам отговорно зад думите си и търся решение на проблема. Тази учебна година беше огромно предизвикателство и искам да използвам момента, за да Ви благодаря.
Колеги, учители, родители, ученици – благодаря Ви!
Вие сте истинско вдъхновение за мен. Учебната година ще бъде удължена, защото това е единственият изход.
Ще бъдат отпуснати средства за онлайн материали, техника и това ще вдигне нивото на обучението. Необходимо е да се удължи годината, защото тази трудност, тази напаст, този вирус ни застига и ние трябва да подхождаме отговорно. Наш дълг е да бъдем добре информирани за всичките новости, с които се сблъскваме.
Ще осигурим нужната грижа за децата и това гарантира дългосрочното им развитие в придобиването на гъвкави умения и компетентности, необходими за напредъка на организацията на образователния процес.
Статистическите данни и резултатите от анализите на икономика от последните месеци ни подкрепят в това предизвикателство. Ние сме зад Вас и трябва да бъдете спокойни, че децата Ви ще получат това, за което са дошли в училище. Пътят ни е ясно очертан и няма причина да се притеснявате. Всички искаме най-доброто и хубаво за децата на нашата страна.
Можем да използваме тази извънредна ситуация, за да покажем на децата си многообразието и многопластовостта на света. Междусекторните планове ще се разработят и подобрят в името на устойчивото развитие на образованието. Правителството прилага механизми за управление и гарантира качеството, което сме заслужили.
Аз знам, че ще се справим заедно и скоро ще преминем и през това.
Бъдете търпеливи. Използвайте времето си за четене и се учете, защото това е най-ценното! Благодаря Ви за вниманието.
© Кристина Мирчева, МП „Публична реч“. НАТФИЗ
© Онлайн справочник по реторика
Цитирането на автора и на Онлайн справочника по реторика е задължително

Leave a Comment

Previous post:

Next post: