Сватбен тост от бащата на булката

by admin on 08.03.2021

Сватбен тост от бащата на булката
Комуникативна ситуация: Бащата вдига тост за здравето и успеха на своето момиченце и зетя, като изяснява някои факти и на двамата.

Дами и господа!
Моля за вашето внимание.
Моля ви да обърнете внимание на човека, който плати за всичко това.
Благодаря.
Искам да кажа няколко думи по повод свещения съюз на тази млада двойка. Моята любима дъщеря днес се омъжи за това прекрасно момче и аз им пожелавам вечно щастие и много деца. Сериозно, очаквам скоро да имам внуци. Вече съм на 56 години, време ми е. Тъй че, вършете си работата и подробностите ги запазете в тайна.
И помнете, бракът е нещо специално. Това е партньорство в живота. Ще има караници, ще има компромиси, но ще има и сдобрявания и много радости. Заедно ще се справите с всичко. Сигурен съм в това.
Сякаш беше вчера, когато беше на 12 години и се наложи да носиш брекети. Дни наред повтаряше, че животът ти е приключил, а виж се сега. Млада и красива и вече женена за мъжът, когото обичаш.
С него се запознахме сравнително скоро. Но аз смятам, че той е добър човек и ще те направи щастлива. Разбира се, с него вече проведохме един кратък разговор. Заведох го на лов миналата седмица и му обясних какво ще стане, ако ти разбие сърцето. Мисля, че се разбрахме с него. Именно затова съм сигурен, че той ще бъде един изключително грижовен съпруг. Все пак, ти заслужаваш само най-доброто и точно това трябва да получиш.
Стига вече от мен.
Нека и другите се изкажат.
Благодаря ви, че ме изслушахте и най-вече, че взехте участие в най-щастливия ден на моето малко момиченце и нейната половинка.
Нека да пием за тяхното здраве и да им пожелаем много години щастие.

©Мартин Божинов; ФЖМК; ВО; курс 2, дисциплина „Публична реч“ при проф. Мавродиева
©Онлайн справочник по реторика
Цитирането на автора и на Онлайн справочника по реторика е задължително

Leave a Comment

Previous post:

Next post: