Превод на реч на Селена Гомез от получаването на наградата „Жена на годината“, 2017 г.

by admin on 30.05.2023

Превод на реч на Селена Гомез от получаването на наградата „Жена на годината“, 2017 г.

Линки: https://www.facebook.com/watch/?v=10155998647049581

Много ви благодаря… Ако трябва да бъда честна- мисля, че Франсия трябва да получи тази награда, защото тя спаси живота ми (започва да плаче- извинява се)
… аплодисменти
Чувствам се невероятна късметлийка, защото бях много объркана да се чувствам сякаш съм казала прекалено много, може би не съм направила достатъчно и честно- не мога да бъда по- признателна за позицията, в която съм поставена в кариерата си от 7 до 14 годишна и така до ден днешен. Сега искам хората да знаят, че уважавам платформата и полето за изява, които имам от дъното на сърцето си, защото знам, че и аз съм искала да бъда част от нещо голямо и искам хората да се чувстват добре, защото ги обичам Точно през тази година искам да изкажа благодарности към моя невероятен екип и семейството ми, защото те бяха до мен в някои много трудни моменти. Имаше някои много тежки периоди и имах да направя много неща през тази година, въпреки че имах някои други ангажименти, но усещам, че за мен и моята музика, наистина съм успяла да предам посланията, които исках. Моят екип постоянно ми напомня, че вярва в мен, дори когато аз самата не го правя. Не мога да бъда по- щастлива, но също така не съм се чувствала по-горда , никога не съм усещала такава гордост от това да бъда жена в тази индустрия от точно този ден. Това е така, защото всъщност се чувствам комфортно около всяка една жена, която ми е давала кураж, но е толкова ключово, че техните гласове ще бъдат чути за първи път и това е прекрасно. Аз съм безкрайно благодарна за всички възрастни жени, които издигнаха всички нас високо, защото аз нямаше да бъда тук без всеки един от вас.
Благодаря ви, на всички вас, че вдъхновявате толкова много момичета, които не усещат, че и те имат глас. Имам много, много късмет. Обичам ви, приятели и благодаря на Билборд, благодаря на екипа ми и на моята 4- годишна сестра Грейси. Обичам ви! Благодаря на тези прекрасни жени! (помахва на Ел Фанинг и Франсия Райса зад нея)
Не знам как някога ще успея да се отплатя, но може би ще направя епичен албум следващата година за вас хора, и за всички останали.
Благодаря ви!
… аплодисменти

© Дамяна Терзиева, студент от специалност ПИС, катедра БИКП, Философски университет, Софийски университет; преводът и анализът са част от работата в часовете по „Комуникативни техники“ с преподавател проф. дн Иванка Мавродиева
Виж линк към анализа на речта.
https://www.online.rhetoric.bg/custom%20structure%20/%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%b7-%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d1%87%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%b7-%d0%be%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5/

© Онлайн справочник по реторика
Цитирането и позоваването на преводача и на Онлайн справочника по реторика е задължително

Leave a Comment

Previous post:

Next post: